fredag 30 november 2012

Hemma hos Jennifer

Jag lovade för en tid sedan att jag skulle visa er hur det ser ut hemma hos min vän Jennifer. Nu blir det äntligen av! Hela hennes hus har en underbar gammal karaktär och det har också hennes lilla krypin. Även om hon bor i en etta känns det väldigt rymligt och öppet, mycket beror säkert på det stora fönstret men också på den ljusa inredningen. Det här är mina favoriter i hennes hem.


I hörnet har hon gjort en inspirerande plats där hon kan ägna sig åt sina studier. Kompasstavlan har hon dessutom gjort själv!


Ni minns att jag talade om fjärilstavlan för en tid sedan? Den har hon placerat på hyllan ovanför skrivbordet och har därmed också utnyttjat höjden av rummet.


Ni vet att det i ett litet utrymme är bra att kombinera möbler och Jennifer har valt att kombinera sängen och soffan för att dessutom få mer förvaring. Smart! Älskar färgkombinationen!


Jennifer har en tendens att samla på sig burkar. Hon har säkert tusen! Vad är då bättre än ett vitrinskåp för att framhäva dem. Själv har hon bytt knoppar på skåpet för att ge det lite karaktär.


Hon har grävt fram gamla lådor på stugan och med dem skapat kontrast till storstadsmiljön. Så här års får en liten gran platsa i en av dem.


Efter ett evigt sökande hittades också en julstjärna hit.


Istället för en gran som barrar plockade hon nakna grenar i skogen och klädde dem istället. Billigt och supersnyggt! Glas, guld och kottar pryder dem perfekt!

Låt er inspireras :)



fredag 23 november 2012

Jag smyger sakta in julen

Jag har så mycket skolarbeten att jag inte hinner tänka på något annat. Tog en liten paus i mitt läsande för att visa hur julen sakta men säkert börjar synas hemma hos oss också. Det är inga superjuliga julsaker jag har så därför vågar jag redan ha dem framme och visa dem för allmänheten. Och det är ju faktiskt bara några dagar kvar till december...

  En stjärnformad lykta av glas från indiska

Julgransdekorationer från Hemtex som väntar på att granen ska komma in
En jättebra ljusslinga från Indiska. Den går på batteri! Genialt!


Gillar det att den är så lätt att flytta omkring!

Det här är ingen dekoration direkt men ett tydligt tecken på att julen är här.

onsdag 14 november 2012

Julpyssel

Jag slutade supertidigt idag och tassade iväg till Sinelli för att få lite inspiration, jag har nämligen bestämt mig för att göra julkorten själv i år. Sinelli har allt typ. Jag köpte band, glitter, dubbelsidig tejp, dubbelsidiga klistermärksark, vita runda glittriga klistermärken och stämplar.


Sen använde jag mig av bland annat pepparkaksformer för att få söta motiv. Det var bara att klippa ut figurerna i det dubbelsidiga klistermärksarket och strö glitter över. (jag offrade en gammal puderborste för att sopa bort det överflödiga glittret) Bandet lade jag fast med den dubbelsidiga tejpen (som biträdet insisterade att jag skulle köpa)(går precis lika bra med lim). Sen slängde jag med några vita glitterbollar och stämplade. Megarolit och megalätt, jag lovar. Det slog mig efteråt att vanliga klistermärken skulle ha fungerat lika bra som motiv, men på det här sättet fick jag skapa motiven själv, och det är ju mer personligt! (försöker bara övertyga mig själv om att jag inte gjort onödigt mycket arbete :P)



Jag vill avsluta med att igen be om ursäkt för den dåliga kvaliteten på mina iphonebilder.

tisdag 13 november 2012

Den vita klänningen

Nu vill jag först göra klart för alla att det inte är något frieri som orsakar detta inlägg. Det ska heller inte sätta någon som helst press på någon! :) Allt har sin tid, men det är bara så roligt att fundera och planera. Så för att få lite variation här på bloggen och inte tala om inredning ska jag beskriva min drömbrudklänning. Say yes to the dress som kommer på Liv kan också ha bidragit till min plötsliga bröllopsinspiration.

Efter att (till Axus fasa) ha surfat omkring på bröllopssidor insåg jag att det är omöjligt att hitta precis det jag vill ha.

Jag samlade ihop några bilder för att ni (och också jag) ska få en uppfattning om den perfekta klänningen för mig.


  • Naturvit ska den vara, annars kan man få ont i ögonen
  • Ett släp vill jag ha, bara det inte är allt för långt
  • Ryggen ska vara som ett vidöppet v med knappar (Jenny gav mig knappiden) 
  • Chiffong är fint för det faller så vackert och ger en matt färg
  • Spetsdetaljer skulle vara megafint
  • Ett vidöppet v framme är också fint. Helt rakt kanske blir tråkigt när klänningen annars också är så enkel





måndag 5 november 2012

Lycklig som ett barn.

Den här vintern ska jag inte frysa! Det känns så bra när man köper någonting av bra kvalité.  Utan Syster skulle jag aldrig ha fått tag på dem.





Nu får det bli kallt tycker jag!