söndag 14 september 2014

Kontainerfynd

Jag är mållös över de fynd jag hittat i avfallskontainern på innergården. Mållös.


Där låg den bara, Tatti-skålen från 60-talet, designad av Kaj Frank och Esteri Tomula. VEM skulle slänga något sådant? Någon som inte vet vad det är? Någon som tycker den är sliten och dålig? Mig stör inte några skråmor, de är ju på insidan!


Och Sockerbolaget-lådan. Inte var den så bedårande där den låg smutsig ute i regnet, men efter en rejäl skrubbning blev den som ny. Tänk att någon annans skrot verkligen kan vara de vackraste föremålen hos mig.

11 kommentarer :

 1. Säger samma - vilka fynd!

  SvaraRadera
 2. Ja, det må jag säga! :) Vad roligt att ni tittade in!

  SvaraRadera
 3. Helt galet att nån bara slängt dom.. Men tur för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa verkligen galet! Det är ju liksom inte så svårt att googla och kolla vad saker är värda! :D

   Radera
 4. nice fynd! det är helt sjukt vad folk kastar bort. hittade mängder med snygga och användbara grejor ute vid roskisarna vid min förra lägenhet och förvånades varje gång över varför någon överhuvudtaget skulle överväga att SLÄNGA sakerna. om man inte vill ha något längre och inte orkar sälja det, kan man nu åtminstone skänka det åt någon som är i större behov av det, istället för att bara kasta bort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa verkligen! Jag vet att de i vissa hus här i stan har så kallade fyndbord vit tvättstugan. Fantastisk ide! Där kan de som bor i huset sätta saker de inte behöver mer men som andra kan dra nytta av. Det borde man införa i alla hus :)

   Radera
 5. Himmel vad snygga fynd - i den containern skulle jag också ha velat rota ;) Älskar just sådana här grejer; vackra gamla ting! När de är som bäst mao!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det lönar sig alltid att kika in om man råkar gå förbi en på gatan. Man vet aldrig vad man kan hitta! Men en sådan här tur har jag nog aldrig haft tidigare! :)

   Radera
 6. Vilka fynd- härligt att hitta sådant bland skrotet. Vill även meddela att din blogg blivit utnämnd till september-månads blogg på Fisve-bloggen. Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 7. Åååå vilken ära! Vad glad jag blir :) Tusen tack! <3

  SvaraRadera