måndag 27 augusti 2012

Studiemetoder.

Nu börjar skolan snart igen. Jag har lite tudelade känslor över det här. Å ena sidan ska det bli megakiva att få träffa klasskompisarna igen, men å andra sidan känns det nog inte som om sommaren varit tillräcklig. Men den försökte i alla fall. Och en vecka är det ju kvar av sommarlovet! Bra hinner vi resa genom Finland för att hälsa på släktingar ännu!

Brukar ni också alltid vara supertaggade när skolan börjar? Så där att "Det här året ska jag planera min tid bättre och följa med på lektionerna!" Så tänker jag i år igen (och det lustiga är det att jag alltid tror det är sant)

Jag har aldrig riktigt hittat en studiemetod som passar mig. Jag har försökt med allt; skilda häften för varje ämne, en stor bok med olika färgs sektioner för olika ämnen och en mapp med en massa lösa blad.

Det här året tänkte jag försöka med något helt annat. Laptopen ska nämligen få följa med till skolan. Efter att ha jobbat hela sommaren köpte jag en Macbook Air och jag har verkligen varit supernöjd. Den är ju lätt som en fjäder! Ska försöka hinna anteckna lite mer på föreläsningarna med hjälp av den. Jag tror det blir bra det här.


   
Så det är alltså dator, ett häfte (för nödfall), kalender och minnepinne som gäller i år.
Bring it on Nli! Nu är jag taggad!

2 kommentarer :

  1. Jag vet precis det där med att tänka att "i år kommer allt vara annorlunda, jag kommer att satsa och prestera jätte bra". Jag tror på de också igen i år, skall börja ny skola och får läsa de som intresserar mig så hoppas det skulle lyckas den här gången :)

    SvaraRadera
  2. Ojj vad spännande med ny skola! Det brukar nog fungera med såna kurser man gillar men i varje utbildning finns det någon kurs som blåser bort all inspiration man har. :D Hoppas du kommer trivas :)

    SvaraRadera