lördag 8 september 2012

Vad ska man ha på väggarna?

Jag är så dålig på det här med tavlor, jag vet liksom inte vad jag vill ha. Jag har märkt att det inte räcker för mig att köpa en vacker bild och lägga den i ram, jag tröttnar genast och vill inom kort köpa nya igen! Jag vill att tavlan ska ha någon berättelse att berätta.

För två veckor sedan möblerade jag om bland tavlorna ovanför soffan. Det kändes nästan som ett nytt rum efteråt även om jag bara bytte ut två stycken.


Ni minns tavlan med korten som jag pysslade ihop, den fick flytta bort tillsammans med den stora röda som Axus bror gjort. Jag ber om ursäkt för kvaliteten på bilden. Jag ville köra ut allt det röda ur rummet (det är en så dominerande färg i inredning tycker jag) för att skapa en mer harmonisk miljö.


Jag bytte ut den mot kartan och en plansch från Papershop (som förövrigt också nu säljer kartan!) Jag tycker planschen är så spännande! En massa bokstäver i ingen logisk ordning och plötsligt en etta! (?) Ser ni den? (det skulle vara lättare på närmare håll.) De två övriga är foton tagna av Jennifer och jag bara älskar dem. Speciellt karusellbilden! Så de fick stanna kvar.

Men jag är inte helt nöjd ännu. Jag skulle vilja ha ett gammalt plakat med insekter djur eller blommor som man använde i undervisning. De finns i så gott som alla inredningstidningar nu. Ikea har faktiskt en riktigt fin, även om den inte är gammal på riktigt.Så vackert! Jennifer har funderat på att köpa den. Det skulle nog passa jätte bra hos henne. (Hon har dessutom gett lov åt mej att göra ett blogginlägg med inspiration tagen ur hennes hem! Det ska bli så roligt så!)

Men nu vill jag veta! Vad har ni för favorittavlor hemma?

2 kommentarer :

 1. Det ser kiva ut, som alltid :) Säkert intressant med lite omväxling, du kan ju sen byta igen när du känner för det eftersom de alla passar ihop.

  Jag har två riktiga tavlor och dem tröttnar jag inte på.. Just för att de har en historia och känns personliga.
  Den ena är en ängel på ett moln.. den har vår familjebekant, som är konstnär, målat. Jag fick den till konfirmationen. Den andra är konturerna på en naken kvinna, du kanske minns. Den fick jag när jag spelade på konstnärens vernissage.
  Sen har jag de där gamla vykorten som är reklamer från operor (som jag tycker om) och tavlor av Vermeer (eftersom mamma säger att jag liknar Scarlett Johansson i Flicka med Pärlörhänge).

  Min nyaste vän är en plansch från Italien, den är egentligen ett fotografi på en väggmålning vi såg där i Toscana.

  Jag gillar mina små konstverk, jag märker att de alla har sin bakgrund.. Men sen inreder jag ju inte alls lika mycket som du utan nöjer mig med samma saker år ut och år in.

  SvaraRadera
 2. Jee!

  ojj de låter så kiva! vykorten låter jättefina!
  de sku vara så kiva me någo som du ha måla! sen när vi flyttar ska ja göra en beställning av dej :) om du vill alltså, du måst int :P

  SvaraRadera