fredag 27 december 2013

Helhetsbild

Det känns så personligt att visa en helhetsbild av vardagsrummet men nu när ni ändå har sett alla delar tänkte jag att jag kan bjuda på en. Jag trivs väldigt bra i vårt vardagsrum. Jag tycker att möbleringen fungerar i vardagen och färgerna ger en bra harmoni. Men det är ändå inte perfekt och alla färger kanske inte passar in helt och hållet men jag vill ju inte bli pedantisk heller :P

När jag nu är inne på helheter så kunde jag kanske säga några ord om inredning i allmänhet och vad jag har lärt mig av erfarenhet. Jag är ju sannerligen ingen expert och tycker inte själv att det finns ett enda rätt sätt att inreda på. Dessa punkter är delvis egna åsikter och delvis sådana grejer jag tror alla kan dra nytta av. Många av tipsen har ni kanske läst om i inredningstidningar redan. Här är de nu:

 • Impulsköp är sällan bra köp. Det kommer först här eftersom det är en sak jag ännu jobbar på :P  (När ni står i affären och är nära impulsköpet kan ni tänka på högen oanvända kuddfodral i vårt skåp här hemma)
 • När jag inreder och försöker skapa ett visst helhetsintryck, tar jag en bild av rummet och granskar bilden noggrant. Plötsligt ser jag vad som är överflödigt och vad som fattas.
 • Jag har lärt mig att inte vara rädd för tomma ytor, allt behöver inte vara inrett och ombonat.
 • Varje möbel och föremål kan inte ha wow-factor. Detta hade jag väldigt svårt med. Nu vet jag att jag helt enkelt måste välja en eller ett par saker jag vill framhäva annars blir det för mycket för min smak. I vardagsrummet försöker jag låta den gröna stolen tala och också matuskorna på fönsterbrädet. (De syns inte så bra på helhetsbilden på grund av det ljusa fönstret.) 


 • Föremål och möbler utan funktion känns inte äkta. Det gäller att ställa sig frågan "Behöver vi det här eller tycker jag bara att det är fint när andra har det?"
 • Om jag varit helt och hållet utan idéer har colorschemedesigner varit till stor hjälp. Där kan man hitta olika intressanta färgkombinationer.


 • Den största saken jag lärt mig (vilket kanske låter som en självklarhet) är att man ska inreda som man vill. Det låter simpelt men jag tror att problemet för många är att de inte riktigt vet hurdan inredning de egentligen vill ha och så kör de med något enkelt som "alla" har, eller på det som är "inne". Detta är givetvis okej om man inte är intresserad av inredning eller om man inte vill satsa på det. Och våga tänka utanför boxen!


 • Jag rekommenderar också att man gör en "Hem"-board på pinterest. Då får man en helhetsbild av vad det är man egentligen gillar. 
Jag vet att vårt hem inte är något exempel på hur det ska vara (för något sådant hem finns ju inte). Orsaken till att jag ändå vill visa bilder på hur vi inrett är egentligen bara den att jag själv tycker det är så roligt att titta hur andra inrett. Jag suger åt mig inspiration från nästan varje inredningsbild. Det spelar egentligen ingen roll om det är bilder på inredning jag gillar eller avskyr, jag lär mig ändå någonting om min egen inredningsstil. Så hoppas ni får ut något av mina bilder också :)

4 kommentarer :

 1. Helt jättefint Ia! <3 som inrett av ett proffs. Jess vad bra att jag hittade till din blogg igen via Pinterest, ska bli reguljärläsare :) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi Nanna va du e söt <3 om nån inreder som ett proffs är det ju du! Ni har ett så fint och inspirerande hem! :)

   Radera
 2. De ser jätte mysigt och fint ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Wilhelmina! O kiva att du titta in! :)

   Radera